Tarieven 2021

Tarieven diëtist en gewichtsconsulent

De diëtist is vrij toegankelijk. Dit houdt in dat er meestal zonder verwijzing van de huisarts een afspraak gemaakt kan worden. Enkele verzekeringsmaatschappijen werken hieraan echter niet mee, waardoor een verwijsbrief van een (huis)arts noodzakelijk is om voor vergoeding van de consulten in aanmerking te komen. Voor de zekerheid is het daarom aan te raden om een verwijsbrief aan de huisarts te vragen.

Standaard wordt er 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering aan diëtetiek. Het eigen risico wordt in alle gevallen altijd eerst aangesproken. Met een aanvullende verzekering worden er soms meer uren vergoed. Deze uren worden vergoed wanneer het eigen risico is opgemaakt en de vergoeding vanuit de basispolis is verbruikt.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Met ingang van 2020 zijn contracten voor diëtetiek afgesloten met alle zorgverzekeraars. Informeer zelf bij de zorgverzekeraar in hoeverre zij de behandeling vergoeden, of bekijk de vergoeding per verzekeraar via Zorgwijzer.nl.

Wanneer er geen dieetadvies nodig is, maar een voedingsadvies van een gewichtsconsulent, dan wordt dit door een aantal zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij de zorgverzekering of dit het geval is.
De tarieven van de gewichtsconsulent zijn gelijk aan de tarieven van de diëtist, alleen wordt er bij dit tarief nog 21% BTW berekend.

De totaal besteedde tijd die de diëtist in rekening brengt, wordt altijd afgerond op kwartieren. Het uitschrijven van een recept, het beantwoorden van vragen via telefoon of e-mail of het maken van suppletie advies wordt gerekend als een consult van 15 of 30 minuten.

Een afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Bij een niet nagekomen afspraak wordt de gereserveerde consult-tijd in rekening gebracht, minimaal €15,-. Deze kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Over Mariette

Over Mariette

Tarieven 2021 Diëtistenpraktijk Mariëtte Boersema

Basistarief

15 minuten

€ 18,75

Eerste consult

60 minuten

€ 75,00

Vervolgconsult lang

30 minuten

€ 37,50

Vervolgconsult kort

15 minuten

€ 18,75

Telefonisch consult

15 minuten

€ 18,75

Eerste consult huisbezoek

60 minuten consult en

30 minuten indirect

€ 112,50

Vervolgconsult huisbezoek

30 minuten

€ 37,50

Toeslag bij huisbezoek

 

€ 20,00

De praktijk is aangesloten bij de Diëtisten Corporatie Nederland (DCN) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).