Vegetarisch en veganistisch eten voor volwassenen

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor gezonde voeding en is er veel belangstelling voor voedingspatronen waarbij minder of geen dierlijke voedingsmiddelen worden gegeten. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer volwassenen (maar ook kinderen) besluiten vegetarisch of veganistisch te gaan eten.

In voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad maar ook van bijvoorbeeld de World Health Organization en de Nordic Council wordt het eten van meer plantaardige en minder dierlijke voeding aanbevolen. Het eten van meer plantaardige voeding heeft positief effect op de gezondheid en is ook goed voor het milieu.

De verwachting is dat het eten van plantaardige voeding een blijvende trend is.

Door de toenemende aandacht voor gezonde voeding worden er vrijwel dagelijks berichten gepubliceerd over dit onderwerp op sociale media, in tijdschriften en kranten. Ook komen er iedere maand nieuwe boeken uit waarin het onderwerp plantaardige of vegetarische voeding centraal staat. Ook verschijnen er wekelijks berichten met nieuwe voedingsadviezen op dit gebied. Deze voedingsadviezen blijken echter niet altijd betrouwbaar te zijn en niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waardoor mensen die deze adviezen volgen risico lopen op voedingsdeficiënties.

Voedingsdeficiënties kunnen zowel op de korte als lange termijn leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals bloedarmoede, verminderde afweer, haar uitval, zwakke nagels en neurologische klachten en vermoeidheid.

Om voedingsdeficiënties te voorkomen kun je bij mij in de praktijk terecht voor advies. Ik kan een analyse maken van de samenstelling van je voeding. Op basis van deze analyse geef ik aan of je risico loopt op een tekort aan voedingsstoffen en vertel hoe je tekorten kunt voorkomen. Je krijgt van mij altijd een advies op maat waarbij ik rekening hou met je persoonlijke situatie, je smaak, gezondheid en wensen en behoeften.

Je kunt van mij ondermeer antwoord krijgen op de volgende vragen:

  • Is het nodig om vlees te vervangen
  • Wat zijn volwaardige vleesvervangers
  • Is het nodig om supplementen te slikken
  • Kan ik zuivelproducten weg laten uit de voeding
  • Kun je B12 ook uit plantaardige voeding halen
  • Is mijn voeding wel volwaardig
  • Vegetarisch eten bij zwangerschap of borstvoeding

Ben je geinteresseerd? Neem dan hier contact met mij op. 

Vega & Vegan

Vega & Vegan